2018 Open dag Precisielandbouw voorziet in behoefte telers!

6 september 2018

De open dag van het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw in Reusel voorziet in een behoefte van telers en toeleverende bedrijven om samen verder te komen met Precisielandbouw. Ruim 550 bezoekers kregen op de open dag het nieuwste van het nieuwste voorgeschoteld door 45 gespecialiseerde bedrijven. Ze lieten niet alleen de nieuwste technologische snufjes op het gebied van precisielandbouw zien, maar hielpen ook de telers met al hun vragen.Veel standhouders hadden het dan ook over een beurs met zeer geïnteresseerde telers met vooral inhoudelijke vragen. Vragen als “hoe moet ik nou die bodemscanplaatjes toepassen op mijn bedrijf” of “Hoe maak ik nou die taakkaart en kun je me even helpen met hoe deze te laten werken op mijn machine” werden veelvuldig beantwoord. Telers spraken over een ontmoetingsplek waar het vooral ging over “Hoe doe ik dat nou op mijn eigen bedrijf?” “Gewoon aan de slag en ervaringen uitwisselen onder elkaar als het even niet werkt zoals je dacht dat het zou moeten werken”. “Praktische oplossingen op het boerenerf zodat ik er morgen weer mee verder kan” stonden centraal op deze open dag.

Op het demonstratieveld werden maar liefst vier verschillende bodemscans gedemonstreerd op één van de praktijkpercelen. Een veel gehoorde opmerking was dan ook “een open dag die zeker voor herhaling vatbaar is, maar nu gaan we volop aan de bak met onze oogst binnen halen!”

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD