Taakkaartmiddag 7 Februari Reusel, 14 Februari Colijnsplaat

3 januari 2020

De eerste kennismaking met taakkaarten in 2019 was goed bezocht. Een aantal telers zijn serieus aan de slag. Verschillende telers hebben aangegeven met data en taakkaarten aan de slag te willen gaan. Ook telers die vorig jaar niet konden vroegen of dit jaar weer een middag is.  

Wanneer? Vrijdag 7 februari 2020 op het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw in Reusel en vrijdag 14 februari 2020 op de Rusthoeve in Colijnsplaat. De middagen zijn van 13 tot 16 uur.

Waarom taakkaart focus?

Als grootste knelpunt uit onze innovatie precisielandbouwgroepen (totaal 160 deelnemende boeren) is naar voren gekomen: het op een juiste wijze data verzamelen en er dan zone/taakkaarten van maken en wat kan de ondernemer er nu mee op zijn bedrijf….

Daarom organiseren we ook in 2020 opnieuw deze twee middagen omdat er behoefte aan is vanuit de innovatiegroepen.

Doelstelling van de middag: Een “managementzone/taakkaartmiddag” waar ieder leert met een laptop en voorzieningen om een zonekaart (zone in de trekker op monitor zien) of taakkaart te maken voor zijn eigen bedrijf. Leren zien wat zones zijn en deze tijdens het rijden deze achtergrondkaarten in een scherm op de tractor beschikbaar hebben. De gevorderden die al verder zijn de zones omzetten naar taakkaarten en daar proeven mee aanleggen zoals variabel compost, nutriënten, poten/planten etc. We gaan de deelnemers nog navragen hoeveel taakkaarten zij hebben gemaakt en wat ze ermee gedaan hebben zodat we deze keer wat meer verdieping kunnen bieden aan hen die vorige keer zijn geweest.

Wat verwachten we van de boeren?

Op deze middag verwachten we van de boeren dat ze een dataset/taakkaart van hun bedrijf meebrengen. Ieder neemt dus een dataset en/of zone/taakkaart van zijn bedrijf mee.

Wat verwachten we van zone/taakkaartspecialist?

We nodigen je als zone/taakkaartspecialisten uit om samen aan de “keukentafel” uit te leggen wat je voor de deelnemers kunt betekenen en hoe je deze boeren hiermee kunt helpen voor ieder zijn bedrijf een managementzone/taakkaart te maken. We willen de boeren laten rouleren langs de verschillende tafels met specialisten. Hierbij kun je via laptop en schermen/terminals de werkwijze zichtbaar maken. Let wel we willen geen “hardware in de vorm van ijzer” zien.

Voor nadere vragen kunt u contact opnemen met Henny van Gurp (+31-621212453). Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. U dient zich wel aan te melden, dat kan door een berichtje te sturen naar henny.van.gurp@zlto.nl

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD