Gewassensoren

Met behulp van gewassensoren is het mogelijk om de groei van planten in beeld te brengen. Ook wel gewassensing genoemd. Dit wordt gedaan door de hoeveelheid teruggekaatst (zon)licht op te vangen. Dit is een index voor de groei van de plant, aangezien een plant (zon)licht opneemt en licht wat niet wordt opgenomen, wordt vervolgens teruggekaatst. Aan de hand hiervan kan er een biomassa- of een chlorofylkaart worden gemaakt. 

Fritzmeijer Isaria

Met de Fritzmeijer gewassensor is het mogelijk om data te verzamelen over de groei van het gewas. Deze sensoren zitten vaak bevestigd aan een trekker of aan een machine, bijvoorbeeld de spuit of de kunstmeststrooier. Hierdoor is het mogelijk om bij elke bewerking in het perceel, een taakkaart te maken over de actuele groei van het gewas. De groei van het gewas wordt in beeld gebracht, doordat de Fritzmeijer sensor het teruggekaatste licht opvangt. Aan de hand hiervan kunnen er uiteindelijk vegetatie indexen gemeten worden.

   
 

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD