Fieldlab Robots

In de akkerbouwsector en voornamelijk in de precisielandbouw, worden er steeds meer technologieën ontwikkeld. Denk dan aan bijvoorbeeld technologieën op het gebied van machinebouw en sensoren. De laatste jaren worden de eerste robots geïntroduceerd als prototypen en ingezet in de precisielandbouw. Deze nieuwe en innovatieve prototypes kunnen op de testfaciliteiten binnen het ‘Praktijkcentrum van Precisielandbouw’ in Reusel verder worden getest. Dit gaat in samenwerking met de toeleverancier van het product. Het verder uittesten van de nieuwe technologieën, kan eventuele voorkomende productie problemen oplossen. Dit met het doel de techniek verder te ontwikkelen en het product markt klaar te maken, om hem daarna verder te kunnen introduceren.      

De afgelopen jaren zijn er al meerdere nieuwe technologieën en robots getest, en verder ontwikkelt op het praktijkcentrum. Voorbeelden zijn de Robotti en de Agbot robottrekker van AgXeed..

  

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD