Fieldlab Circulariteit

Aangezien de akkerbouwsector steeds meer onder druk staat op bijvoorbeeld het gebied van toelatingen van gewasbeschermingsmiddelen, wordt duurzaamheid en circulariteit steeds een belangrijker begrip in de sector. Daarom heeft het praktijkcentrum verschillende maatregelen genomen, die de duurzaamheid ten goede kan komen. De visie en het doel is om zo duurzaam mogelijk bezig te zijn, door verschillende maatregelen toe te passen.

 

Fytobak

Afvalwater wat afkomstig is van vul- of afspuitplaatsen, kan restvloeistoffen van bijvoorbeeld gewasbeschermingsmiddel bevatten. Dit kan leiden tot verontreiniging van bodem, grond- en oppervlaktewater. Met behulp van een fytobak kan het afvalwater biologische worden gezuiverd, dit met het doel de emissie van restvloeistoffen te verminderen of zelfs helemaal te beperken.  

Duurzame energie 

Daarnaast is het mogelijk om duurzame energie op te wekken, om uiteindelijk als onderneming CO2/klimaat neutraal te kunnen telen. Groene energie kan worden opgewekt met zonnepanelen, in de toekomst wordt er ook gewerkt aan een windmolenpark.

 
 

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD