Bodemsensoren

Aan de hand van bodemsensoren kan de spanning van het bodemvocht wordt gemeten. Hierdoor is het mogelijk om de vochttoestand van de bodem in beeld te brengen. Deze data kan real-time iets vertellen over de waterbeschikbaarheid van de planten.

Daarnaast kunnen sommige bodemvochtsensoren worden gekoppeld aan een weerstation, hierbij kan de verzamelde data van zowel de sensor als het station aan elkaar worden gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om het ideale irrigatiemoment te bepalen. De volgende bodemvochtsensoren zijn beschikbaar op het praktijkcentrum:

TerraSen Pro sensor - Bodemvochtstation van Dacom

De TerraSen Pro sensor geeft data over de vochtsituatie in de bodem. De sensor meet in vijf lagen het bodemvocht en de bodemtemperatuur, van 10 centimeter tot 50 centimeter. De sensor is gekoppeld aan een weerstation. Dit weerstation meet de neerslag, windsnelheid en straling op een bepaald perceel. Met behulp van deze data kan het juiste irrigatiemoment worden bepaald met de juiste hoeveelheid op de juiste plek. Hiermee kan irrigatiemanagement worden geoptimaliseerd. De data is te vinden op een webapplicatie en een mobiele app van Dacom.

  

Farm21

De Farm21 is ook een sensor, die bodemgegevens kan verzamelen en vervolgens in beeld kan brengen. De Farm21 meet het bodemvocht op drie verschillende dieptes, van 0-10 centimeter tot 20-30 centimeter. Ook de bodemtemperatuur in de toplaag (10 centimeter diep) wordt gemeten, net als een aantal weergegevens. Deze weergegevens, zoals de luchttemperatuur en - vochtigheid worden met de Farm21 onder het gewas gemeten. Dit komt aangezien de Farm21 sensor onder het gewas wordt bevestigd. De data is te vinden op het platform van de Farm21.


 

Naast de Farm21, beschikt het praktijkcentrum ook over de Farm24
 

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD