Proeven Making-Sense

In de afgelopen jaren zijn er verschillende proeven uitgevoerd op de proefvelden van Making-Sense. Hierbij zijn er voornamelijk proeven geweest op het gebied van (variabele) bemesting, maar ook zijn er bijvoorbeeld proeven geweest met variabele pootafstanden.

De proeven binnen Making-sense zijn vaak gebaseerd op verzamelde en waargenomen data. Afkomstig van bijvoorbeeld bodemscans of drone-beelden. De verzamelde data wordt vervolgens vertaald naar een specifieke teeltmaatregel.

Het making-sense proefveld bevat nu een meerjarige proef waarbij er verschillende bemestingsstrategieën worden uitgevoerd. Hierbij worden er verschillende bemestingsproducten gebruikt en daarnaast varieert de hoeveelheid.  De afgelopen jaren is er zoveel mogelijk data verzameld vanaf de proefvelden, waardoor er een meerjarige dataset is ontstaan. Ook bij de toekomstige proefvelden gaat data worden verzameld. De data is afkomstig van sensoren en bemonsteringen. De verzamelde data wordt vervolgens gecombineerd, op basis hiervan kan er in de toekomst een bemestingsformule worden gemaakt.

 
 

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD