Slimmer Samenwerken

Duurzaam telen is Jacob van den Borne gelukt door slim met scholen, onderzoekers, leveranciers en adviseurs samen te werken op zijn eigen huiskavel. Een andere manier van werken dat succesvol bleek kan hij sinds 2010 - toen Making Sense begon - direct het jaar erop opschalen naar meer percelen. Making Sense was aanvankelijk drie telers (West, Zuid en Noord Nederland) die met o.a. de WUR afspraken de huiskavel 10 jaar beschikbaar te stellen voor onderzoek en ontwikkeling. ''Laat maar zien wat wetenschappelijk verantwoord de toekomst is''. 

Sinds de oprichting Praktijkcentrum voor Precisielandbouw hebben we de opdracht om telers in Zuid Nederland kennis te laten maken met precisie landbouw en zelf proeven te doen. In samenwerking met de ZLTO hebben we de Precisielandbouw Innovatiegroepen Zuid Nederland opgezet. In totaal 160 telers verdeeld over 9 groepen die zowel door het Praktijkcentrum als ZLTO en partners begeleid worden. Demonsteren lukt, starten van ene eigen proef ook, echter als het op het eigen bedrijf druk is is het lastig een proef met nieuwe manieren van werken bij te houden. De comclusie na 4 jaar OPZuid Proeftuin voor Precisielandbouw is dan ook ''Hoe kunnen we ervoor zorgen dat telers op eigen perceel eerst kunnen zien, dan geloven, dan zelf aan de slag. 

overzicht plaatje logos ppt
 

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD