Wil je komend seizoen een bodemkaart van je perceel in je trekker hebben?

11 February 2019

Wil je komend seizoen een bodemkaart van je perceel in je trekker hebben? Dan moet je komen en helpen we je daarbij!
 
Waar?
In Reusel op vrijdag 22 februari van 13 tot 16 uur bij Praktijkcentrum voor Precisielandbouw, Postelsedijk 15 Reusel
of in Colijnsplaat op vrijdag 1 maart van 13 tot 16 uur bij de Rusthoeve, Noordlangeweg 42b Colijnsplaat
 
Innovatiegroepen Proeftuin voor Precisielandbouw hebben een uitnodiging gehad. Meld je aan via henny.van.gurp@zlto.nl met vermelding van je naam en welke locatie je  gaat bezoeken (Reusel of Colijnsplaat).
 
funny perceelzones

Hoever wil je gaan? Taakkaartspecialisten kunnen je over 2 zaken bijpraten en helpen.

1. Zien van perceelzones gedurende komend teeltseizoen

Aanname : Je hebt een rechtrijsysteem op je tractor. Een scherm in je cabine waar GPS zorgt dat de tractor op lijn blijft. Het doel is om op de achtergrond kaart een perceelzones afbeelding/kaart te plaatsen om tijdens alle handelingen op het perceel het komend seizoen zone veranderingen te ZIEN. En dan de mogelijkheid hebben om naar buiten te kijken of je in je gewasgroei ook deze zoneovergang herkent. Heb je geen rechtrijsysteem, dan zijn er Apps voor smartphone om op een teelt/navigatie app een perceelzones kaart onder je positie te leggen. 
WAT NEEM JE MEE? Heb je bodemscan data? Neem deze op memorystick mee! Heb je alleen een perceel? Weet perceel op GoogleMaps aan te wijzen. De taakkaartspecialist kan dan de online beschikbare satelliet/grondsoort/hoogte/grondwaterkaart opzoeken en je bestand voor in je trekker voorbereiden. 
 

2. Heb je al ervaring met groeiverschil zien in perceelzones? Aanleg referentie/nul strook over zone overgang.

Neem OOK bodemkaart/perceellokatie mee. Je doel voor komend jaar is een referentie strook over een zoneovergang te leggen, een strook waar je poot/zaait en rest van jaar niets/minder doet . Hierdoor heb je in je rechtrijsysteem 4 vlakken waar je verschillen in ontwikkeling plant en vrucht kan zien. Op de middag krijg je dus uitleg over perceelzones en de rol van referentie/nulstrook. De taakkaartspecialisten zullen een eigen platform of een third party platform gebruiken om je zonekaart voor je rechtrijsysteem voor te bereiden. Indien je geen perceelkaart op memorystick meeneemt, kan het zijn dat taakkaartspecialist puur de mogelijkheden demonstreert en op verzoek na afloop je perceel uit publieke data trekt voor in je rechtrijsysteem of mobiele telefoon.
 
Het doel van de middag is van EEN perceel een bestand te krijgen die je als achtergrond in je rechtrijsysteem kan plaatsen. Met als doel het komend jaar continu perceelzone overgangen te zien op scherm en buiten met eigen ogen in groeiontwikkeling de zone overgangen te herkennen. 
 
Als Proeftuin voor Precisielandbouw hebben we diverse zone/taakkaartspecialisten uitgenodigd om samen aan de “keukentafel”  jou als praktiserend ondernemer te helpen op jouw bedrijf een managementzone/taakkaart te maken en wat het voor jou betekent en wat je er mee kunt in uw bedrijfsvoering. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. Je dient je wel aan te melden, dat kan door een berichtje te sturen naar henny.van.gurp@zlto.nl

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD