OPEN DAGEN PRAKTIJKCENTRUM VOOR PRECISIELANDBOUW - REUSEL UITGESTELD NAAR 2021

20 augustus 2020

Recent heeft u een persoonlijke uitnodiging ontvangen of in de media vernomen dat op 3, 4 en 5 september a.s. het Praktijkcentrum voor Precisielandbouw open dagen zou organiseren. Na contact met regionale autoriteiten hebben we besloten, op basis van de huidige COVID 19 ontwikkelingen, om de open dagen van september 2020 niet door te laten gaan. Gezien de risico’s voor toeleveranciers, bezoekers, organisatoren en hun onze medewerkers gaan we de Precisielandbouw Dagen uitstellen, in principe met een jaar naar eind augustus/begin september 2021.

Download hier het volledige persbericht


Zoals u in de eerdere berichtgeving kunt lezen hebben we veel te bieden aan nieuwe ontwikkelingen. Een korte opsomming:

  • Inhoudelijk programma en vakbeurs met meer dan veertig gespecialiseerde bedrijven met de nieuwste technologische snufjes op het gebied van precisielandbouw;

  • Demonstraties van drones en landbouwmachines op de Agri Drone Port en onze praktijkpercelen;

  • Demo strokenteelt, de thuisbasis van ons Frietje Precies : Aardappel friet, Bataat friet en Pastinaak friet.


We gaan door
In de afgelopen maanden hebben we gemerkt dat er veel interesse onder technologie leveranciers én bezoekers is om bij elkaar te komen. Met het Praktijkcentrum in Reusel is de basis is gelegd, nu willen we de komende jaren met jullie gaan bouwen. We komen nu in een andere fase als Praktijkcentrum : Van demonstreren naar faciliteren! U als ondernemer begeleiden en coachen in de toepassingen op uw eigen bedrijf. U hoort nog van ons!

Voor nu, dank voor uw interesse als bezoeker en als leverancier om tijdens de Precisielandbouw Dagen uw innovaties te tonen en demonstreren. Helaas niet over een paar weken, maar volgend jaar zeker wel!

Proeftuin voor Precisielandbouw
De proeftuin bestaat uit twee fysieke locaties in Colijnsplaat en Reusel. Het is een samenwerkingsverband tussen ZLTO, Van den Borne, Technische Universiteit Eindhoven, Proefboerderij Rusthoeve en Delphy. WUR en HAS Hogeschool. Centraal staan de innovatiegroepen met akkerbouwers, boom- en fruitkwekers, vollegrondsgroenten telers en overige open teelten. Proeftuin voor Precisielandbouw wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de provincie Noord Brabant in het kader van OPZuid.

Wilt u meer weten over de Proeftuin voor Precisielandbouw? Kijk dan op http://www.proeftuinvoorprecisielandbouw.nl/

Praktijkcentrum voor Precisie landbouw maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. AKKOORD